Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:36 | February 26, 2017

recept på nyttig chokladtårta

img_3671

Hej söndag!

Här kommer receptet på min nyttiga tårta som jag bakade förra veckan för att stilla mitt sötsug. Jag har varit sockerfri i tre veckor nu bortsett från en tryffel på Alla Hjärtans Dag och en Oreo Milkshake, pannkakor och lite godis förra lördagen. Det är stort för mig för innan dess har jag ätit socker varje dag i säkert tre-fyra år. Tanken är inte att bli helt sockerfri, jag kommer unna mig ibland men jag kände att jag behövde en kickstart för att bli av med mitt sockerberoende och det är därför jag endast tillåter mig själv att fuska max en gång i veckan, annars är jag rädd att jag ska falla tillbaka.

img_3664

Här har ni det ursprungliga receptet(klick!) men jag har tagit bort florsocker och lagt till jordnötssmör och banan, så gott!

img_3702

Recept på nyttig chokladtårta med jordnötssmör

2 msk vatten

70 g mörk choklad

150 g mandelmjökl

40 g mjukt smör

Topping

2 skedar jordnötssmör

1/2 banan

3 dl vispgrädde

hallon och blåbär

Gör så här:

Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper. Koka upp vattnet och dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den har smält. Blanda mandelmjölet med socker och smör och rör sist ner den smälta chokladen. Fördela smeten i botten på pajformen och låt stelna 1 timme i frysen. Toppa med jordnötssmör, skivad banan, grädde bär! Enjoy!

4 kommentarer4 kommentarer om “recept på nyttig chokladtårta”

  Ett tips som gör att den blir ännu nyttigare är att använda 100 procentig choklad, tror du det kan funka? 70 procentig choklad är det 30% socker i…. så man luras lite även om den är bättre än vanlig mjölkchoklad! Måste testa ? Tack för tips!!

  Reply

  Åh jag vet inte, jag har inte testat, finns det 100% choklad att köpa? Det har jag nog aldrig sett. För mig känns det ok då tårtan är väldigt mättande så man tar bara en liten bit åt gången och den håller i kylen i några dagar. Perfekt snack på helgen!

  Reply

  Som föregående kommentar säger, massor med socker även i mörk choklad oxå, faktiskt lika mkt som tex en marabou mjölkchoklad kaka, dock lite mer “nyttigt” m mörk. Tyvärr innehåller nästan allt socker som finns på hyllorna I affären. Banan är sötaste frukten du kan äta. Ett tips från mig (är oxå sockerjunkie) är att, när du blir sötsugen, vispa grädde och värm lite frusna hallon att blanda ner I grädde. Stillar sötsug och är inget blodsocker höjande alls.

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.