Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:04 | February 15, 2017

en weekend i Paris

img_3436img_2927img_3440img_2942img_2941img_2517img_2652

Hotel Costes

När vi kom fram till Paris på lördagen så checkade vi in på Hotel Costes som också under helgens gång snabbt hamnade på min topp 3-lista över favorithotell jag någonsin har bott på. Det var helt magiskt! Vi åt lunch på hotellets fina innergård innan vi gick ner på stan och jag beställde en crispy duck som var jättegod. Vi satt kvar ett bra tag efter att vi hade ätit upp, vi pratade lite men mest satt vi bara och iakttog alla fashionabla fransoser och fransyskor som var uppklädda till tänderna för sin lördagslunch. Jag kan rekommendera att gå dit och äta lunch under helgen, det var riktigt härlig stämning!

img_2587img_2573

Galeries Lafayette

Efter vår långlunch gick vi ner på stan, klockan hade hunnit bli en del och det småregnade så vi kikade in på Galeries Lafayette på Boulevard Haussmann en snabbis. Det är en stor och vacker galleria där man hittar alla märken man kan tänka sig, både i hög och medelhög prisklass. Insidan med kupolen är otroligt vacker så även om man inte är där för att shoppa så kan det vara värt ett besök.

img_2620img_2618

L’Atelier de Joël Robuchon

När vi kom tillbaka till hotellet så bytte vi om och gjorde oss klara inför vår middag. Vi firade ju 5 år den kvällen och kom till restaurang L’Atelier de Joël Robuchon med höga förväntningar eftersom vi hade fått restaurangen rekommenderad av en hel del kompisar. Tyvärr visade det sig att vår concierge hade bokat fel L’Atelier även om vi specifikt hade bett om bord på den i Saint-Germain, men vi höll modet uppe och tog en drink på hotellet bredvid under den timmen som vi väntade på att de skulle få ett bord ledigt åt oss.

När vi väl satt till bords så bestämde vi oss för att beställa in lite olika för- och huvudrätter att dela på. De har en avsmakningsmeny men personligen tycker jag sällan att det är så roligt då mycket av maten kan vara för komplicerad och t.o.m. smaka lite konstigt. Jag gillar i så fall avsmakningsmenyer där man inte tar i för mycket utan gör ganska enkla rätter men gör de vansinnigt goda. Potatismosen var i princip det bästa vi åt där och det är nog den godaste potatismos jag någonsin ätit, haha, vakteln var också tio poäng och brödet. Annars var vi inte superimponerade men det brukar ju bli så när man har höga förväntningar från början. Vi hade i alla fall en väldigt mysig kväll tillsammans och jag gillar konceptet att de har både vanliga bord men också många som sitter och äter i en stor bar och köket är öppet i mitten.

img_2640img_2635img_2646

Frukost på Costes

På söndagen vaknade vi utvilade och gick ner till frukosten vid tio. Jag älskar att äta en lång frukost när jag är ledig och jag var så nöjd med frukosten på Hotel Costes. De hade både nyttiga och lite mindre nyttiga alternativ på menyn och fantastiskt god yoghurt med färsk frukt och bär. Beställ även in deras avokado så kan ni göra egna avokadosmörgåsar på deras magiska toast som man får i brödkorgen!

img_2693img_2695img_2755img_2718img_2726

Pont Neuf

Efter frukosten gick vi ner och kikade på Louvren, gick över bron Pont Neuf och vidare bort mot Notre Dame. Pont Neuf är bron där det förut svämmade över med hänglås som kärlekspar hade låst fast i staketen och slängt nyckeln ner i vattnet. Till min stora besvikelse hade de tagit bort alla staketen och satt dit ett staket med glas istället så att man inte skulle kunna hänga några lås. Jag antar att det började bli lite farligt eller att staketen behövde bytas ut men jag tycker det är så sorgligt att ta bort alla kärleksförklaring som människor har hängt där genom åren. Vissa hade trots det lyckats komma på nya lösningar och det hängde stora klasar med hänglås runt lyktstolparna. Vi promenerade vidare mot Notre Dame och jag älskar stånden med gatuförsäljare som står längst med hela Quai Saint-Michel. De säljer allt från målningar till böcker och andra små prylar!

img_2767img_2796img_2800img_2786img_2814

Notre Dame

Jag var ju vid Notre Dame i somras när jag var i Paris tillsammans med Maria och så fort jag kom hem från min Frankrikeresa så såg jag Disney’s Ringaren i Notre Dame. Det var så många år sedan jag såg den sist och jag älskar den berättelsen så nu var jag så klart tvungen att besöka Notre Dame igen med filmen färskt i minnet. Det är något speciellt med den katedralen alltså!

img_2822img_2830img_2845img_2833img_2888img_2847

Marais

Efter Notre Dame gick vi vidare över Seine och till stadsdelen Marais som är den absolut mysigaste stadsdelen i Paris om ni frågar mig, det påminner mig lite om Soho i London. Strosa runt på mysiga gator, kolla in småbutikerna och ät lunch på någon härlig uteservering.

Jag älskar förresten den här bilden på Mattias, haha. Jag har så många roliga bilder på honom i mitt arkiv, de gånger han tar bilder på mig brukar jag nämligen ställa in ljuset på honom eftersom jag alltid fotar på manuell inställning på min kamera. Han tycker det är måttligt roande att stå framför kameran när jag ställer in den men vi har alltid så sjukt roligt åt bilderna på honom i efterhand.

img_2879img_2874img_2861img_2866img_2871

Café Charlot i Marais

Vi fick så många tips om Café Charlot innan vi åkte till Paris så vår söndagspromenad i Marais avslutade vi här. Man kan inte boka bord och där var fullsmockat med folk men vi hade flyt och det var ingen kö när vi kom och ett sällskap på uteserveringen reste sig precis upp och gick. Så där satt vi ute i solen och fick njuta av de första vårkänslorna som 2017 hade att bjuda på samtidigt som vi åt en riktigt god brunch.


2 kommentarer2 kommentarer om “en weekend i Paris”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här