Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:39 | December 16, 2016

min yogarutin

IMG_9028IMG_9031IMG_9033

Lite yogabilder från vårt gym på landet, mattan är min favorit från Grounded Factory(affiliatelänk) och om ni beställer en yogamatta senast på söndag så får ni den levererad innan jul. Med rabattkoden LINN20 så får ni 20% rabatt också!

Åh jag har haft en riktigt bra yogavecka!

Jag hade ju två veckor runt tiden då vi var i Dubai som jag slarvade lite och jag känner saknaden av min yoga efter bara några dagar utan den. Jag vet nu att min kropp behöver 3-4 yogapass i veckan för att må som bäst och vill jag bli starkare och utvecklas snabbare behöver jag runt fem pass i veckan.

Den här veckan blev det 4 yogapass på raken, igår och idag har jag vilodag och i morgon bitti kör jag igång med ett pass på landet igen. Jag fick lite frågor i veckan om hur jag tränar yoga som jag tänkte svara på här nedan:

Jag är nybörjare på yoga, har hitintills bara gått på klasser men vill gärna få in det i min vardagsrutin hemma också. Hur gör du när du yogar hemma?

När jag började med yoga och var nybörjare som du så kombinerade yogapass på mitt gym Metropolis med pass som jag gjorde hemma med videos från Yogobe. När jag tar för mig något så går jag ofta all in och vill lära mig snabbt så när jag kom hem från ett pass där vi hade tränat på huvudstående och jag inte klarade av det så gick jag hem och fortsatte träna med hjälp av att titta på videos. På så sätt lärde jag mig också en hel del teknik som inte alltid hanns med på gymmet, vi är upp mot tio personer på våra yogapass vilket är ganska lite men trots det så är det inte alltid lätt för instruktören att hinna med och rätta alla. Så ett tips är att kolla på t.ex. Youtube där du kan hitta hur många yogafilmer som helst alldeles gratis.

Har du ett förutbestämt pass som du följer eller gör du det du känner för spontant?

Jag har lite dåligt minne, eller fantasi kanske man kan säga, när det kommer till yoga. Det var först för ett par månader sedan som jag kände att jag faktiskt kunde köra ett 45 minuter långt yogapass på egen hand utan yogalärare eller instruktionsvideo. Jag har sådan rutin i yogan nu så det bara flyter på. Jag börjar ofta med 3-4 solhälsning A, fortsätter med lika många solhälsning B och sedan freestyler jag lite och då blir det ofta mina favoriter. Några av dem ser du på bilderna ovan. Jag älskar att stå på huvudet, göra magövningar med benen när jag är upp och ner (första bilden), stretcha och träna min balans i huvudstående (som du ser på sista bilden) och så har tranan blivit en favorit. Du kan läsa mer om hur jag trilskades med den här (klick) och jag antar att det kanske är därför jag älskar den ställningen så mycket nu, för det tog mig lång tid att bemästra den.

Hur långa är dina yogapass ungefär?

Jag kör alltid minst 45 minuter stryka, när jag gör yoga hemma eller på landet så kör jag nästan aldrig meditation eller nedvarvning, bara lite stretch. Jag har inte tålamodet till det utan någon som guidar mig så som min yogalärare eller t.ex. en mindfullness-app (det är ett bra tips om du vill bli bättre på meditation). När jag tränar yoga ensam så lyssnar jag dessutom på festmusik, haha. Jag älskar att ha högt tempo när jag kör yoga, jag vill att det ska vara jobbigt och utmanande och jag får så mycket mer motivation och tar i bättre om jag får lyssna på peppande musik. I yogaklasserna gör jag som alla andra och lyssnar på läraren men när jag inte har någon att följa så behöver jag något litet extra. Yoga är otroligt fysiskt utmanande om man vill att det ska vara det och för att jag ska orka i 45-60 minuter på egen hand så behöver jag mer pepp som jag får av lite mer up tempo-musik.

Vilken typ av yoga utövar du?

Mina favoriter är Vinyasa där man jobbar i ett flöde och fort ska det gå! Jag älskar när kroppen är alldeles slut efter ett yogapass.  Vinyasapassen brukar jag komplettera med ett Hatha-pass var eller varannan vecka. I Hatha håller man positionerna längre och det är också så jobbigt men i ett mycket lugnare tempo. Hathayoga är en bra yogaform att starta med som nybörjare skulle jag säga!

Om ni har fler frågor som rör yoga så får ni gärna lämna en kommentar under det här inlägget!

Vill du läsa mer? 

→ How to: Yoga split

→ Starta veckan upp och ner

→ How to: Yoga headstand


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här