Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:38 | November 6, 2016

sammet i nya sovrummet på landet

IMG_4859IMG_4543IMG_4855IMG_4909 IMG_4864IMG_4540IMG_4876

Överkast och kuddar i sammet från (affiliatelänk)  DAY Home här // Påslakan från IKEA

Ni får ha lite överseende med att vårt nya sovrum är långt ifrån färdigt! Jag minns inte om jag berättade att jag inte var med när vi köpte sängen. Jag jobbade den helgen så Mattias åkte iväg ensam och köpte en “grå säng”, haha, jag visste att jag inte skulle ha litat på att det skulle bli rätt. Han skickade å andra sidan en bild till mig och på den såg sängen verkligen grå ut men som ni ser på bilderna är den mer beige.

Jag är ju kontrollmänniska och vissa detaljer kan jag inte riktigt släppa och det här gnager verkligen i mig. Jag försöker låtsas som ingenting när vi inreder resten av sovrummet men det kan hända att det får bli en sängkappa över madrassen och att jag köper en annan sänggavel. Den här sänggaveln kanske får flytta in i sovrummet i stan istället.

Sängen kommer förresten från IKEA! Jag verkar vara ensam (?) om det här men jag älskar ju hårda sängar. Jag sover som bäst när vi reser runt i Sydeuropa och bor på hotell där sängmadrasserna är så hårda så att det nästan känns som att man sover på golvet, haha!

Jag har åkt på blåsningen att köpa för mjuk säng flera gånger, när vi köpte den första sängen till landet som står i ett av gästrummen nu så blev kvinnan i butiken nästan arg på mig. Jag är ju kvinna och enligt många ska vi sova på en lite mjukare madrass som följer våra former, annars kan vi få t.ex. ont i ryggen. Men vet ni vad, jag får så ont i ryggen, i min gamla knäskada och min kropp mår allmänt dåligt om jag sover för många nätter i en för mjuk säng.

Så jag går alltid in på IKEA och säger “ge oss den hårdaste sängen ni har”! Anledningen att det har blivit just IKEA är för att varje gång vi har lagt riktigt mycket pengar på en säng så har den (trots att det var den hårdaste dem hade) varit alldeles för mjuk. Vår säng vi har hemma i lägenheten är exakt likadan och jag älskar den! Nu minns jag inte vad modellen heter men är det någon som vill veta så kan jag se om jag hittar kvittot.

Nog med i-landsproblem! Jag älskar i alla fall sammet just nu och vårt överkast och kuddarna från DAY Home är perfektion! Synd bara att sänggaveln inte riktigt matchar, haha, nej, jag ska lägga av nu! I helgen har vi inte bara beställt en massa tavlor utan även en soffa som ska stå här i sovrummet vänd mot glasväggen med utsikt över vattnet. Jag har helt plötsligt börjat beställa hem en massa inredning med färg, vilket är väldigt olikt mig och soffan till sovrummet blir blå. Vi får se hur det ser ut när vi får den!

Här(klick!) kan ni se fler bilder av nya sovrummet!


2 kommentarer2 kommentarer om “sammet i nya sovrummet på landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Linn
  Du kan köpa en ny klädsel till din ikea kontinental säng på ikea. Det gjorde vi! Hade madrasser och så sen innan men ville ha en grå säng.
  Klädseln inkl klädsel till sänggavel kostade lite drygt 2000kr
  Kolla bara att storlekarna ( höjden på era madrasser passar in i klädseln)
  Du kanske kan behöver köpa ny fyllning till din sänggavel eller så fixar du det med lite DIY 🙂
  Inlägget till gaveln kostade ca 1200 tror jag

  Reply
 • Men åh, TACK för tipset! Ska kolla direkt ;D Kram

  Reply