Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:11 | November 6, 2016

min perfekta bas – steg för steg

i samarbete med Marc Jacobs Beauty

IMG_5688

Så här ser min hy ut före smink!

Jag har inte mycket att anmärka över men ibland får jag höra att jag har ganska synliga porer och självklart kan jag få lite finnar och blemmor i perioder. Porerna stör mig konstigt nog inte det minsta, jag hade jättedålig hy under hela tonåren med mycket finnar och små knottror i pannan så jag vet bättre än att hänga upp mig på smådetaljer. Utifrån min erfarenhet så finns det i alla fall värre saker än synliga porer.

IMG_5794

Däremot älskar jag att sminka mig, jag tycker det är så roligt och på hösten/vintern när jag blir ljusare i hyn så föredrar jag en foundation som täcker ordentligt. Tänk er porslinsdocka men utan att det blir för mycket kaka på kaka.

Steg 1

När jag ska få till den där perfekta basen så börjar jag med Marc Jacobs Beauty Coconut Primer. Eftersom mina porer inte stör mig särskilt mycket så har jag aldrig letat efter en produkt som får dem att se mindre ut men jag märker att min hy blir mycket slätare om jag börjar med primer. När jag började testa produkter från Marc Jacobs Beauty så hade jag ingen daglig rutin med primer och kunde glömma bort det ibland men jag märker att sminket håller mycket längre med primer så det kommer jag fortsätta med. Primern är återfuktande och innehåller bland annat fem olika sorters kokos för att mjukgöra huden vilket ju är perfekt nu när vi börjar närma oss vintern!

IMG_5782

Steg 2

Efter Coconut Primer lägger jag ett tunt lager med Re(marc)able concealer under ögonen. Jag brukar vara försiktigt med concealer för jag tycker inte om när sminkprodukter lägger sig i linjer i huden men jag gillar concealer för att ljusa upp lite extra under ögonen för ett mer “vaket” intryck. Jag använder Re(marc)able concelern i nyansen Awake som är väldigt ljus och fin!

Concealern är matt och väldigt rik på pigmentering vilket gör att den täcker väldigt bra. Re(marc)able concealer innehåller bl.a.  sojaproteiner, sheasmör och kokosvatten vilket gör att den verkar för att reducera uppkomsten av fina linjerna runt ögonen.

IMG_5810

Och nu till en Hallelulja-upplevelse för min del! Jag har alltid använd en sminkborste som ser ut som en vanlig pensel när jag applicerar min foundation. Men inte längre, nu använder jag Buffing Foundation Brush, en mycket tjockare sminkborste som jag använder toppen av när jag applicerar min foundation. Jag rör borsten i cirklar och får ett ännu mer täckande resultat vilket jag som sagt älskar. Jag visste inte innan att vilken sminkborste man använder hade så stor betydelse, men det vet jag nu.

IMG_5777double

Steg 3

Till sist applicerar jag  Re(marc)able Foundation med min foundationborste och just nu blandar jag nyanserna Ivory 12 och Beige Golden 36 för att få till rätt färg för min hy. När jag blandar min foundation så försöker jag få till en nyans som passar så bra som möjligt till nyansen på min hals. I vissa perioder kanske man är lite ljusare eller mörkare i hyn än sin foundation och då brukar jag även ta foundation ner på halsen för att övergången mellan ansikte och hals inte ska bli onaturlig. Foundationen är helt oljefri och innehåller mycket pigment vilket gör att den håller ännu längre!

IMG_5735

Et voilá!

Så här ser jag ut när jag är klar med min bas! Jag gillar som sagt att sminka mig ganska mycket även till vardags, och efter min bas brukar jag fortsätta med lite solpuder, eyeliner, mascara och rouge men vissa dagar nöjer jag mig så här, med en fin bas och lite ifyllda ögonbryn.

Jag har fått en hel del frågor av er läsare om var man kan köpa Marc Jacobs Beauty-produkter och Marc Jacobs Beauty säljs exklusivt hos Sephora i Sverige som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. 


3 kommentarer3 kommentarer om “min perfekta bas – steg för steg”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här