Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:35 | November 1, 2016

5 drömresmål i vinter

IMG_9621-copy

Har ni bokat någon vinterresa? Vi var ju på Mauritius över Nyår 2015/2016 och det var jättefint. Däremot skulle jag inte resa tillbaka dit igen, Mauritius känns som ett ställe som man åker till en gång. Däremot är det väldigt bra sett till att det bara är någon timmes tidsskillnad, de har ungefär samma klimat året runt och resan dit är inte allt för lång.

Mattias är lite sugen på Sydafrika och vi har några vänner som ska dit men vi var ju där över min 25-årsdag och jag känner egentligen att jag vill resa till ett helt nytt ställe. Och Sydafrika är hittills den bästa resan jag har gjort efter Vietnam så jag vill inte heller riskera att förstöra det med att åka dit så snart igen om den här resan inte skulle bli lika bra.

Högst upp på min lista över drömresmål står just nu: 

Hongkong – Då tänker jag att man är i staden 5-6 dagar och sedan kanske reser vidare till en plats med strand och bra bad. Någon som har varit där och har några tips? Det ser ut som att det bara är 15-20 grader i och runt Hong Kong i dec-jan och det funkar ju när man är i en stad men inte sen om man vill ha sol och bad.

Rio De Janeiro – Jag vill jättegärna resa till Sydamerika. Däremot känns Rio lite långt borta och som en resa som man borde planera in i minsta detalj och långt i förväg.

Madagaskar – Ok, vem vill inte resa till Madagaskar efter att ha sett filmen. Jag har sett så många program om Madagaskar och hur coolt är det att ön bröt sig loss från Afrikas fastland för 165 miljoner år sedan och har sedan dess utvecklat helt egna djur- och växtarter. Sjuttio procent av floran och faunan på Madagaskar finns bara där och ingen annanstans i världen. Jag måste dit!

Bali – Bali har jag velat resa till så länge jag kan minnas men Johan var där i december förra året och de hade sådan otur med vädret. Är det någon som vet om det alltid är så på Bali vid årskiftet? Reser jag dit så tänker jag att jag vill kombinera yoga med att lära mig surfa. Det vore så kul!

Cap Verde – Några andra kompisar kikar på Cap Verde och det har jag knappt hört talas om bortsett från att en av mina killkompisar kommer därifrån.

Uppstickare – Jag började prata med Daniel om resmål här på kontoret alldeles nyss och då tipsade han om Zanzibar. Det såg ju fantastiskt ut och ligger precis utanför Tanzania så då skulle man kunna åka på safari i Tanzania först och sedan vidare till Zanzibar.

Om ni har varit på något av de här ställena så får ni gärna lämna en kommentar med fördelar och nackdelar och tips. Jag vore så tacksam för jag kan verkligen inte bestämma mig var jag vill resa, jag vet bara att jag vill åka på ett äventyr. Och jag behöver verkligen lite råd från någon som har besökt platserna i fråga! 

Jag vet att många kikar på att resa till Mauritius i vinter och jag skrev flera inlägg om Mauritius efter vi hade varit där. Det regnar t.ex. mer på den ena delen av ön än den andra och vill man se solnedgången ska man bo på rätt sida av ön. Sådant man kanske inte tänker på när man bokar en resa dit. Jag skrev även en guide om de fyra resorterna vi bodde på! Jag är lite rastlös av mig så vi flyttade runt på fler olika ställen under våra två veckor där.

IMG_9655_2-copy

Oberoi var den sista resorten vi bodde på och detta var även vår absoluta favorit. Skulle jag mot förmodan någon gång resa tillbaka till Mauritius igen så är det i så fall bara för att få bo på Oberoi igen, det var så mysigt!

IMG_0167-copy0fd4416c83e4750de6e0cc18a58b981f_980x0_c_85_ns_v4

Vår minsta favorit var faktiskt Shangri-La som vi hade högst förväntningar om innan vi reste dit! Kanske för att det var den dyraste resorten vi bodde på och med absolut sämst service. Det kändes väldigt oorganiserat och opersonligt!

Vill ni läsa mer om hotellen, plus och minus och se fler bilder så kan ni kika in min Mauritius-hotellguide här (klick!).

Och här kan ni läsa mitt inlägg Maurtius – frågor och svar (klick!) där jag berättar om allt man borde tänka på om man ska resa till Mauritius. Tveka inte att lämna en kommentar om ni undrar något annat som ni inte hittar svar på!


39 kommentarer39 kommentarer om “5 drömresmål i vinter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Har varit på kap verde i två omgångar, runt nyår båda gångerna. vädret är tyvärr inget att rekommendera. Det blåser väldigt mycket och jag har frusit så fort jag har legat i solstolen, behövs gärna långbyxor och kofta på kvällen också. Alltså inte bästa stället om man vill ha sol, tyvärr!

  Reply
 • Åh tack för tipset, då blir det inte Kap Verde! Kram <3

  Reply
 • Åk till HKG och Bali. Funkar toppen som en combo. Har varit i HKG säkert tio gånger och det är en utav mina favorit städer i världen, det är som en mix av NYC och Kina. Var även där på nyår för ett par år sedan och det var riktigt bra. Härliga fyrverkerier och vill man gå ut och äta/festa så är det perfekt. Har ett par vänner som bor där så jag brukar hälsa på dem åtminstone en gång om året. Fyra dagar är lagom för sightseeing, bäst är att bo på HKG ön nära IFC (International finance center) nere vid hamnen. Finns många och bra flygconnections till Bali (som också är helt fantastiskt). Har yogat på Bali och det finns mängder med små studios med duktiga instruktörer (många amerikanska yogisar).

  Reply
 • Tack för infon! Vi kikar på Hongkong men blir nog Filippinerna efter istället isf 🙂 Kram

  Reply
 • Hej Linn,
  Jag har varit på både Zanzibar och Kap Verde. Åkte först till Tanzania och var på fastlandet ett tag och åkte bl.a. På safari i en av deras nationalparker. Tog sedan ett litet flyg över till Zanzibar och var där på olika delar av ön och bodde på tre olika hotell. Ön är ganska “vild” när man kommer utanför hotellområdena. Hotellen brukar ha vakter (Masaier) och dessa följer en när man åker utanför för att säkerställa att man är trygg.
  Kap Verde är en ganska liten ö med trevligt folk, fin strand och vatten. Man kan hyra bil och åka runt ön och besöka saltgruvor som de är kända för. Många små “shops” i staden där lokalbefolkningen säljer träskulpturer och tavlor m.m. Kan ibland vara jobbigt att gå förbi dessa och nästan bli indragen i varje butik, man lär sig säga nej 😉
  Båda är fina resmål men jag rekommenderar Zanzibar mer för det finns lite mer att göra där med safari och sol&bad 🙂

  Reply
 • tack för din kommentar och alla tips! Vi kikar på ett liknande upplägg så vi får se! Hade varit så kul med både Tanzania och Zanzibar. Kram <3

  Reply
 • Bali är underbart men deras högsäsong slutar i september för i oktober börjar regnsäsongen.

  Reply
 • Hej Linn,
  jag har bott i Hong Kong och kan verkligen rekommendera dig att åka dit. Jag åker tillbaka om tre veckor för att fira min 25-årsdag! Hör av dig om du vill ha lite tips på bra restauranger, barer, sevärdheter och shopping =) Kram!

  Reply
 • Åh grattis i förskott och ha så kul! <3 Om det blir Hongkong så får du ge mig alla tips du har 🙂 Kram

  Reply
 • åh utlandssuget just nu då! Rio har alltid varit min drömplats, nån gång SKA jag dit <3

  Reply
 • Hej Linn! Roligt att ni planerar resa! Bali är verkligen magiskt men tyvärr fel säsong över jul. Men åk gärna dit någon av månaderna april – oktober om ni har möjlighet! I jannis blogg finns massa fin Bali-inspiration. Brasilien hade jag inte rest till pga Zika. Själv älskar jag Costa Rica och framförallt Santa Teresa, ät väldigt yoga/hippie men däremot inte så fancy med fina hotell mm om man vill ha det. Boracay pratar ju många om men vet inte när det är säsong där. Absolut älskar Australien med (Sydney <3) men är ju ganska långt. Vill ni till Sydamerika kanske Galapagos hade varit något? Älskar verkligen Sydamerika, är något magiskt med människorna och kulturen där. Har ni varit på Maldiverna? Seychellerna? Annars kanske det kan vara något. Vet att mogi varit på båda ställena så finns inspo i hennes blogg! Ska bli kul att följa er vinter-resa, vi reser ingenstans i vinter men vill till New York eller Hong Kong + Bali i vår, eller Tanzania + Zanzibar i sommar. Kram!

  Reply
 • Tack för alla tips! Och det där med Zika har jag helt glömt bort. Vi planerar inte barn inom ett halvår men det känns ändå onödigt att chansa. kram <3

  Reply
 • Du måste tipsa om Vietnam! Vi ska dit i jan/feb. Vad ska man hoppa över och vad ska man absolut se?

  Reply
 • Jag älskade allt i Vietnamn, ni måste upp i bergen till bergsfolket och deras odlingar men tänk på att där är kyligare så ha med en jacka. Vi åkte aldrig dit och det ångrar jag massor. Jag tyckte det var så intressant att besöka Cu chi tunnels, och ni måste åka till Halong Bay och på en båt där man bor över en natt och åker ut bland alla öarna. Det är mina bästa tips =) Mekong Delta var kanske inte jätteintressant men ändå kul att ha sett och fått lära sig om.

  Ha en fantastisk resa! Kram

  Reply
 • Åk till rio! Var där i januari är magiskt

  Reply
 • Åh kan tänka mig det, Mattias är inte så sugen nu över årsskiftet men snart ska jag dit 🙂 Kram

  Reply
 • Fiji. Långt dock, helst 2 veckor bör man ha. Grym natur, fantastiska människor, många ställen att se. Glöm inte norra delarna o de öarna! Jag seglade med en amerikanare av en slump, hängde på en flytande bar mitt ute på öppet hav (finns med i en del reklamer, riktigt häftigt) bodde på en privat ö och jag gjorde allt i backpackerstyle. Aldrig sett så många oförstörda platser som kring Fiji! Och Nicaragua. Sne finns förstås resorter o så om man vill ha det lyxigt, blir dock inte samma genuina känsla då.

  Rio är också faaaantastiskt! Hektiskt och varmt. vi hade 3 dagar där det räckte, sen skulle jag rekommendera stt åka till närliggande ställen som är lugnare för sol och bad. Finns så mycket fantastiskt och se i Brasilien så skulle nog planera in minst 3 veckor där faktiskt och se några olika ställen. Men går absolut att köra rio ovh sen något i närheten.
  Och det här med zika viruset- det finns i tex Thailand med men media väljer ju vad de skriver om. Har desssutom en svensk vän som bor i rio och som hon säger; svenskar tenderar att överdriva. De märker inget av det där på plats.

  Åh finns ju så många ställen! Vi var i Nicaragua förra året, som costa rica för 20 år sen. Väldigt häftigt på sina håll. Tex har de en karibisk ö, Corn Island som är en av de få icke turistiga paradisen på denna jord. Dock väldigt chill och riktig lyx existerar inte där än. De hade inte ens datorsystem på restauranger osv. Förmodligen lite för oexploaterat och mer chill o sämre service än ni är ute efter. Juan del sur är en surfstad i Nicaragua också som var helt lovely. Vet att det börjar byggas lite mer lyxställen där med nu. Vi red på en strand alldeles själva i solnedgången m hoppande delfiner tex 🙂 som på film. Det var med ett företag som heter rancho chilamate som är det absolut bästa jag vart med om på alla mina resor! Ångrar så att vi inte bodde där en natt/fler. Verkligen värt att upplevas!!
  Nu blev det långt haha. Har massa tips men nu slutar jag ;),
  Kram!

  Reply
 • Wow, tack för att du tog dig tid och tack för alla dina tips! Nicaragua har jag hört mycket om då min geografilärare i gymnasiet alltid var där. Låter som en riktig äventyrsresa. Kram <3

  Reply
 • Åh vilka härliga resmål!
  Själv åker jag med man och ettåringa dottern för tredje vintern i rad, i en månad, till älskade Sydafrika. Tröttnar nog aldrig, finner mer pärlor för var gång. Men Zanzibar eller Namibia låter ju topp! Tack för en fin blogg! Har läst i så många år nu:)

  Reply
 • Åh om det blir Sydafrika för oss också så får du dela med dig av dina bästa tips då 🙂 Trevlig resa, och vad kul att du gillar bloggen <3 kram!

  Reply
 • Ooh Sydafrika har också varit min finaste resa, nästa år vill vi åka på en kombinerad Sydafrika/Mauritus-resa. En väldigt stark konkurrent är Hawaii(Maui+Kauai),det var också magiskt. LA + Hawaii kanske vore något? Annars skulle jag absolut kolla på Seychellerna! Hong Kong+ strand är också min dröm, vet bara inte riktit vilket strandresemål man borde välja då.
  Rio de Janeiro med Ilha Grande var lite av en besvikelse. Så jädrans förorenat vatten och farligt,kändes inte alls avkopplande. Väldigt dyrt dessutom.Men visst var det intressant att vara på en tur till Sydamerikas största favela. Ingen i vårt resesällskap täcktes klaga över något under resten av resan efter att ha sett realiteterna där. Har själv bott i både Ecuador och Argentina och tycker hela Sydamerika är fantastiskt men inte kanske bara för strandhäng,känns liksom bortkastat där. Det är mera för äventyr och kontinenten har en massa att erbjuda.

  Reply
 • Åh tack frö att du delade med dig av dina erfarenheter! Kram <3

  Reply
 • Så mycket härligt 😀 Jag har bokat en vårresa vecka 10 till italien, det ska bli härligt 😀

  Reply
 • Hej Linn,

  Jag bor i HK och 5-6 dagar att spendera har som mellanlandning ar alldeles for lange. Max 4 dagar racker och da hinner man att se och gora det mesta. Valj ett hotell pa HK island vid Victoria Harbour. . Temperaturen kan droppa till 16 grader men det ar 27 grader just nu och det har varit ovanligt varmt i ar.

  Funderar du pa Vietnam sa ar det kallt i norra delen och varmt i sodra delen av landet i december. Det finns en o som heter Phu Quoc Island soder om Vietnam, nara till gransen med Cambodia, den ar fantastisk! Otroliga strander! Men vill man se det lilla som finns kvar av Vietnamesiska kulturen dar sa ska man aka dit nu, det ar redan ganska turistiskt dar.

  Bali i december ar riskabelt med tanke pa den ostadiga vadret.

  Det jag rekomenderar att aka till fran HK med en kort flyg ar Filippinerna. Dock behovs det en noggran research for att hitta oar och resorts som inte ar skrapiga och fulla av backpackers. Men hittar du dem, sasom on Palawan, sa blir vistelsen oforglomlig.

  Lycka till!

  Reply
 • Bra input! Vi ska kika på en lite kortare vistelse i HK tack vare din kommentar. Jag ska även kolla upp Palawan, det såg magiskt ut, så tusen tack för tipsen. Kram

  Reply
 • I think I have commented this before as well, but the Philippines were amazing, we were there in last December for NYE. We stayed first in Manila (The Peninsula hotel is one of the best ever :)) for 2 days, then flew to the islands and then stayed in Manila again before flying back home. It does require a bit of planning before going there, but flying between the islands is very pain-free, the people are the friendliest I have ever met, and the beaches amazing. It still has this charm that hasn’t been ruined by tourists overflow, and not being a backpacker type myself, you can still find nice hotels and restaurants (at least where we went, Boracay and Bohol). I know Manila isn’t exactly the most popular destination in the world, but we actually stayed in the Makati area, which is the “expat area” of the city with lots of shopping malls and amazing restaurants.

  Reply
 • Yes I remember your last comment, thank you so much and we are looking at Philippines now! <3

  Reply
 • Håller med nedan! Kör Hong Kong och sen flyg till fillipinerna El Nido, Cebu eller Boracay!!

  Reply
 • Tack för tipsen <3

  Reply
 • Skulle oxå rekommendera Indien då kan du yoga samt kombinera med sol och bad i Goa!

  Reply
 • Åh den här gången blir det inte Indien men det står också högt upp på min lista över resmål. Kram <3

  Reply
 • Linn, ni måste resa till maldiverna! Tro mig, jag har rest världen över och det är ju ett sådant paradis jag varit på jakt efter men aldrig riktigt känt att jag upplevt!! Fullkomligt magiskt, givetvis väldigt dyrt men en upplevelse man aldrig kommer att glömma. Det är ett paradis!! Jag har varit i Hongkong, visst vill man dit och uppleva landet men inget WOW-ställe och med facit i hand en destination jag hellre bytt ut med något annat!

  Vi tänkte också resa till Sydamerika men blev lite skraj för den där myggan som härjar och vilka bieffekter det skulle få när man i framtiden blir gravid så kolla upp det först! Hur som helst, vi reste till Sydafrika, Rwanda, Dubai och avslutade med Maldiverna….kom hem från denna långresa bara för några veckor sedan och vill redan boka en ny!! På min blogg har jag postat massvis med bilder från bland annat Maldiverna så kika in där så får du ett smakprov på paradiset jag menar att ni MÅSTE besöka!!

  Reply
 • Tack, jag ska genast kika in din blogg! Det låter superhärligt! <3 Kram

  Reply
 • Jag var i Tanzania förra årskiftet. Vi startade med Safari några dagar och sen Avslutade med 5 dagar på Zanzibar. Det va den bästa resan jag varit på och den jag aldrig kommer glömma. Safari var en fantastisk upplevelse och Zanzibar var en magisk fin ö. Många som åker dit och Kitear om du nu va sugen på surf? Varit på Bali och Gili öarna som ligger utan för också och det är en faktiskt ö också. Var där i Mars och kunde vara lite ostadigt väder då också men är liksom mest det kommer en skur sen är det fint igen… Ha en fin kväll! / Anna

  Reply
 • Tack Anna för att du tog dig tid! <3 Kram

  Reply
 • Cebu och Bohol nämndes i tidigare komentarer och jag håller inte med. Dessa ställen är ju som Pattaya i Thailand, fyllda med billiga barer, fulla 70-åriga västerlänningar som går runt med unga fillipinskor och stränder ser ut som en gigantisk köttmarknad, lita inte på de vackra bilder från google 🙂 vill du uppleva kultur, natur och fina stränder som inte är nedskräpade med ölburkar så åk till andra öar. En noggran research rekommenderas innan man åker till Filippinerna. Det kan vara en fantastisk upplevelse om man hittar rätt. Manila bör fungera enbart som mellanlandning, inget mer. Jag älskar Filippinerna och åker ofta dit. Men jag hatade landet efter mina första 2 besök där just för att jag hamnade på fel ställen, läs Cebu 🙂

  Reply
 • Tack för din kommentar! Det är så olika vad man är ute efter. Du får gärna tipsa om vad du annars skulle rekommendera i Filippinerna? Kram

  Reply
 • Hej!

  Några dagar senare än andra, men jag rekommenderar Zanzibar alla dagar i veckan! Jag var där 2011 med min nuvarande sambo när vi fortfarande var ganska nya i vår relation, och Zanzibar är helt fantastiskt! Sandstranden är som att promenera på mjöl och vattnet är turkost och helt klart. Vi bodde vid Nungwi Beach, på ett lite pittorest men otroligt mysigt hotel. Blue Resort eller något liknande hette det. Vid Nungwi och på norra delen av ön finns det dock inte supermycket att göra, men vi åkte på dagsutflykt till Stonetown och gjorde en rundvandring i ett ganska känt fängelse där slavar hölls, riktigt häftig men också hemsk upplevelse.
  Man kan också åka över till en mindre ö som kallas Turtle Island där det ska vara otroligt fin snorkling och såklart sköldpaddor. Vi var tyvärr inte i Tanzania på safari då vi åkte till Zanzibar från Egypten där vi bodde och arbetade vid tillfället, men Zanzibar är helt fantastiskt och har otroligt bra snorkling! Hoppas ni åker dit så vi kan se bilder därifrån 🙂

  Kram Emelie

  Reply
 • Tack Emelie för dina tips, ovärderliga <3 Kram

  Reply