Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:25 | October 25, 2016

3 mysiga caféer i Stockholm

IMG_4473 IMG_4479

Fabrique Stenugnsbageri
Humlegårdsgatan 9

Fabrique är en supermysig kedja som har funnits i Stockholm sedan 2008. Tidigare har jag besökt Fabrique på Odengatan men då jag sällan rör mig i Vasastan så har jag längtat efter att de ska öppna upp i närheten och nu ligger det ett Fabrique-café bara runt hörnet från vårt kontor.

Fabrique är perfekt för en enklare lunch, när jag var där förra veckan åt jag en jättegod croque monsieuroch de ha flera olika varma mackor på menyn. Det Fabrique gör allra bäst är dock bullar av olika slag och till det kan du få en riktigt god kaffe.

Jag brukar köpa med mig kardemummabullar (min favorit) till kontoret härifrån och de är alltid dagsfärska och smakar som de precis har tagits ut ur ugnen. Tyvärr har 7eleven bredvid kontoret (där jag annars köper mina bullar) fått en oslagbar konkurrent. 

Inredningen är typiskt fransk, de har inte jättemånga bord så om man vill slå sig ner och jobba ett tag föreslår jag att man inte går dit på eftermiddagen då jag har upplevt att de har som mest att göra. Satsa på förmiddag eller lunch! Wifi finns så klart också och det fungerar riktigt bra!

IMG_3843IMG_3866

Café Pascal
Norrtullsgatan 4, Odenplan

Café Pascal är en klass för sig när det kommer till caféer i Stockholm. Varje helg är det fullt med folk och ibland kan det vara svårt att få plats men om man bara ger det några minuter så brukar det lösa sig. Förutom att Pascal erbjuder fantastiskt goda bullar och småkakor, så har dem även ett väldigt bra utbud av mat.

Alla deras rätter görs efter beställning och är gjorda på bra råvaror. Om ni befinner er i Vasastan och har tid över för lunch då borde ni testa deras magiska caesarsallad som är något utöver det vanliga eller deras toast med portabellosvamp. Det finns många platser, mysiga fönsterbord där det är perfekt att sitta och jobba och wifi är riktigt bra!

IMG_3789 IMG_3828

Kaffeverket
Sankt Eriksgatan 88

Kaffeverket ligger nästan vägg i vägg med min frisör på Sankt Eriksgatan så jag brukar alltid passa på att gå in där om jag är lite tidig. På Kaffeverket kan du få en fräsch chiapudding som är toppad med bär och till det en god cappuccino. Men är du hungrig så borde du testades vegetariska nudelsallad med tofu.

Kaffeverket är även känt för deras matchalatte som har blivit populär i sociala medier. Jag har testat den en gång men det gör jag aldrig om igen, haha, det var inte riktigt min grej men gillar ni matchalatte så har jag hört från säkra källor (läs matchaälskare) att den här ska vara riktigt bra. 

Kaffeverket består av tre olika rum men är väldigt populärt så ibland kan det ta tid innan ett bord blir ledigt trots att de kan husera väldigt många sällskap. Wifi finns och fungerar fint där inne men inte lika bra på uteserveringen!


11 kommentarer11 kommentarer om “3 mysiga caféer i Stockholm”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Linn vart har du köpt din weekly planner i inlägget längre ner? Har adhd och letat efter en BRA weekly planner som passar mig länge så skulle bli jätteglad om du kunde säga vart du hittat din :))
  Kram

  Reply
 • https://www.joandjudy.com/shop/

  Tror den kommer härifrån ?

  Reply
 • Tack, jag är redan så fäst vid min veckoplanerare. Den kommer från ett märke som heter Jo and Judy https://www.joandjudy.com

  Reply
 • Måste prova kaffeverket, tack för bra tips 🙂

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Reply
 • Alltså först skriver du att du inte rör dej i Vasastan sen tipsar du om två ställen där varav det ena ligger granne med din frisör i Vasastan?

  Reply
 • Ja jag gör sällan (som jag skrev och inte aldrig) det och jag rör mig absolut inte där dagligen som jag gör runt vårt kontor 😛 Jag är hos frisören en gång var 3e eller var 4e månad vilket jag inte tycker är så ofta. Ha en fin onsdag!

  Reply
 • Åhh gud så höst-mysiga de såg ut Linn! Ska kolla in! =) Tack för tipsen bästa Linn <3

  Reply
 • Tack själv för din kommentar Nadia, ha en fin onsdag! Kram

  Reply
 • Ska komma ihåg dessa kaféer! Har länge tänkt besöka Kaffeverket men inte kommit dit ännu, måste ändra på det. Pascal lät väldigt härligt också 🙂

  Reply
 • Ja båda två är så mysiga 😀 Ha en fin dag! Kram

  Reply
 • De ser verkligen mysiga ut!

  Reply