Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:11 | July 4, 2016

grått kök med marmor

grått kök gråa köksluckor kök grå och marmor diskbänk marmor marmor och mässing kök marmor och mässing marmor diskbänk DSCF1343

 

Ok, köket är så gott som klart! Vi satsade på ett kök i grått med marmor och mässing. Det var som sagt en liten utmaning då vi behöll vissa delar av det gamla köket som fanns i huset och sedan försökte få det att passa ihop med det vi köpte till. Inte en enda gång fick jag se alla materialval och färger tillsammans så jag var lite nervös för hur det skulle bli men jag är så nöjd med resultatet.

Köket som fanns i huset när vi köpte det kommer från Häckers och det är luckorna som ni ser på hela väggen med diskbänken. Vi lämnade in luckorna på sputlackering tillsammans med luckorna på högskåpen till vänster som jag beställde från Ikea. På den väggen satt det tidigare vitrinskåp som jag inte alls tyckte om.

Jag försökte få hjälp av Häckers för först skulle vi ju byta ut alla luckor till släta utan spegel men för det första var servicen riktigt dålig och sedan fick jag en jättedyr offert så då kände jag att vi lika gärna kunde använda luckorna vi hade.

Det var tydligen inte möjligt att bara beställa högskåp hos Häckers utan att beställa ett helt nytt kök så det fick bli Ikea istället som hade luckor som passade perfekt till de luckorna vi behöll. Det var faktiskt med lite hjälp av er läsare som skrev att det skulle bli lite för designat med släta luckor och nu i efterhand håller jag verkligen med. Jag är så glad att jag behöll luckorna med spegel. Visst blev det fint?

Och som ni kanske märker är jag inte jätteimponerad av Häckers och jag tänkte att jag vill dela med mig av min erfarenhet så att någon annan slipper göra samma misstag. Köper ni ett kök från Häckers (före detta Absoluta Kök) så ha i åtanke att det är väldigt svårt att ändra det sen utan att byta ut hela köket.

Vi kapade köksön på mitten, flyttade den och klädde den i marmor samt satte in en ny spishäll och fläkt (höj- och sänkbar) från Gaggenau. Diskbänken och köksön var i svart granit innan så vi bytte även ut diskbänken och satte stänkskydd i marmor en bit upp på väggen. Min inspirationsbild till köksön och köket hittar ni här (klick!).

Byggarna spacklade igen hålen där de gamla handtagen satt så vi kunde ha knoppar istället och de har jag köpt från Buster + Punch. Jag älskar dem och de lyfter verkligen hela köket! På diskmaskinen satte vi ett handtag från samma märke och på kyl och frys blev det en annan sorts handtag.

Det är endast lite detaljer som ska fixas nu, bl.a. lite täckskivor som ska på så fort vi får tillbaka dem från sputlackeringen och så en ganska stor detalj. Vi beställde nämligen högblank marmor (och inte matt) till både köksön och diskbänken men det blev fel hos leverantören så det ska bytas ut om ett par veckor. Så, vad tycker ni om det färdiga resultatet?


40 kommentarer40 kommentarer om “grått kök med marmor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här