Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:11 | July 4, 2016

grått kök med marmor

grått kök gråa köksluckor kök grå och marmor diskbänk marmor marmor och mässing kök marmor och mässing marmor diskbänk DSCF1343

 

Ok, köket är så gott som klart! Vi satsade på ett kök i grått med marmor och mässing. Det var som sagt en liten utmaning då vi behöll vissa delar av det gamla köket som fanns i huset och sedan försökte få det att passa ihop med det vi köpte till. Inte en enda gång fick jag se alla materialval och färger tillsammans så jag var lite nervös för hur det skulle bli men jag är så nöjd med resultatet.

Köket som fanns i huset när vi köpte det kommer från Häckers och det är luckorna som ni ser på hela väggen med diskbänken. Vi lämnade in luckorna på sputlackering tillsammans med luckorna på högskåpen till vänster som jag beställde från Ikea. På den väggen satt det tidigare vitrinskåp som jag inte alls tyckte om.

Jag försökte få hjälp av Häckers för först skulle vi ju byta ut alla luckor till släta utan spegel men för det första var servicen riktigt dålig och sedan fick jag en jättedyr offert så då kände jag att vi lika gärna kunde använda luckorna vi hade.

Det var tydligen inte möjligt att bara beställa högskåp hos Häckers utan att beställa ett helt nytt kök så det fick bli Ikea istället som hade luckor som passade perfekt till de luckorna vi behöll. Det var faktiskt med lite hjälp av er läsare som skrev att det skulle bli lite för designat med släta luckor och nu i efterhand håller jag verkligen med. Jag är så glad att jag behöll luckorna med spegel. Visst blev det fint?

Och som ni kanske märker är jag inte jätteimponerad av Häckers och jag tänkte att jag vill dela med mig av min erfarenhet så att någon annan slipper göra samma misstag. Köper ni ett kök från Häckers (före detta Absoluta Kök) så ha i åtanke att det är väldigt svårt att ändra det sen utan att byta ut hela köket.

Vi kapade köksön på mitten, flyttade den och klädde den i marmor samt satte in en ny spishäll och fläkt (höj- och sänkbar) från Gaggenau. Diskbänken och köksön var i svart granit innan så vi bytte även ut diskbänken och satte stänkskydd i marmor en bit upp på väggen. Min inspirationsbild till köksön och köket hittar ni här (klick!).

Byggarna spacklade igen hålen där de gamla handtagen satt så vi kunde ha knoppar istället och de har jag köpt från Buster + Punch. Jag älskar dem och de lyfter verkligen hela köket! På diskmaskinen satte vi ett handtag från samma märke och på kyl och frys blev det en annan sorts handtag.

Det är endast lite detaljer som ska fixas nu, bl.a. lite täckskivor som ska på så fort vi får tillbaka dem från sputlackeringen och så en ganska stor detalj. Vi beställde nämligen högblank marmor (och inte matt) till både köksön och diskbänken men det blev fel hos leverantören så det ska bytas ut om ett par veckor. Så, vad tycker ni om det färdiga resultatet?

40 kommentarer40 kommentarer om “grått kök med marmor”

  Tvingade ni leverantören att ni skulle få sätta upp den felaktiga matmorn i hela köket när det ändå ska bytas ut sen? Kunde ni inte bara väntar med att sätta upp det och skickat tillbaka? 🙂 nu kommer väl den felaktiga marmorn vara obrukbar?

  Reply

  Nej han hade satt upp det när vi inte var där men vi hade nog inte kunnat göra något annat för då hade vi stått utan kök hela sommaren och felet låg i hans leverans. 🙂

  Reply

  Måste ni byta ut det? Är snyggt som det är, och känns som superslöseri av naturresurser att byta ut det 🙁

  Reply

  Marmorn kommer användas i ett annat kök och ja, vi har betalat mycket för att få det som vi vill ha det så självklart ska det bytas ut.

  Reply

  Är det bara jag som börja tröttna på marmor, grått och mässing? Känns som varenda kotte har det i sitt kök. Motsvarighet till 90 talets högblanka skåpluckor…

  Reply

  Jag har absolut inte tröttnat, älskar det! Och tanken med köket är att det ska vara lätt att göra om. Tröttnar vi lämnar vi in alla luckor på sprutlackering igen och byter ut handtagen. Men just nu känns det som det kommer dröja väääldigt länge innan vi vill byta. 🙂

  Reply

  Jag är också väldigt trött på grått, mässing och marmor..

  Reply

  Jättefint kök! Vad är det för golv ni har?

  Reply

  Vad kul att ni gillar golvet, men tyvärr vet jag inte, det fanns i huset när vi köpte det och vi har slipat och laserat det vitt. 🙂

  Reply

  Är det inte tröttsamt att jämnt och ständigt försöka uppnå det “perfekta livet”, utåt sett, åtminstone……? Det måste tära på krafterna.

  Reply

  Jag tror och hoppas att de flesta som läser min blogg vet att mitt liv är allt annat än perfekt! Det är ingenting jag strävar efter att förmedla så jag skulle inte säga att det tär på mina krafter heller. Trevlig sommar!

  Reply

  Jättefint kök 😉
  Ska ni dölja brytarna ser inte snyggt ut.
  Du har god smak Linn 😉
  Kram

  Reply

  Tack 😉 Vi ska ha kaffemaskin och det andra i högskåpen sen men måste fixa uttag till den indragna elen. Det är därför vi använder det nu :)Kram

  Reply

  Underbart fint kök! vilken NCS kulör är det på luckorna? Tacksam för svar o:)

  Reply

  Hej. Jättefint kök. hur hög är marmorskivan på väggen vid sidan av fönstret?
  Mvh X

  Reply

  Tack, och bra fråga, jag är säker på att den är mellan 40-45 cm men jag har inget exakt mått då jag inte har papperna här tyvärr.

  Reply

  Letar som en tok efter de handtagen du har på kyl/frys, vart hittar jag dem?
  Även till diskmaskinen, Kollade buster&punch men ditt handtag ser mindre och tjockare ut..

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.