Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:42 | December 3, 2015

Formel1 i Abu Dhabi

Formel 1 Abu DhabiFoto 2015-11-29 11 19 54 copyIMG_7434 copyIMG_7347 copyIMG_7419 copyIMG_7355 copyIMG_7359 copyFormel 1 Abu DhabiIMG_7408 copyIMG_7431 copyIMG_7371 copy

Bilder från vår dag och kväll i söndags på Formel1 Grand Prix i Yas Marina Abu Dhabi

Wow! Som jag har nämnt tidigare så var verkligen Formel1 en häftig upplevelse, en av de roligaste jag varit på. Man måste inte vara jätte bilintresserad om man ska gå för det är verkligen ett spektakel i sig. Arenan i Abu Dhabi är lika stor som en liten stad och när vi skulle gå från ett ställe till ett annat kunde det ta en halvtimme, så galet. Det är även byggt så att det finns vatten mellan banorna så många yachter la till och såg racet från båten. Vi satt precis vid start och mål och några vi kände tyckte inte det var bästa platsen för där är det bara raksträcka och inga svängar men jag tyckte det var de absolut bästa platserna, jag vill kunna se start och mål och jag fick gåshud när alla bilarna startade och swishade iväg. Mittemot målet ligger dessutom service-delen där bilarna kommer in och byter däck, det var så coolt att se och de olika teamen bytte däck på bilarna och servade dem på bara några sekunder. Ett litet tips om ni är känsliga för ljud är dock öronproppar för hjälp vad det låter! I finalen kör bilarna 55 varv och loppet tar ca 1,5 timme.

Lunch åt vi på den populära restaurangen Cipriani som även finns i Monaco. Det är lite festlig stämning där i samband med loppet men jag måste säga att det är världens mest överskattade restaurang sett till kvaliteten på maten och de hutlösa priserna. Räkna med några tusen per person inklusive dryck och sedan mat som i vissa fall knappt gick att äta. De andra fick in en riktigt trött schnitzel och min tuna tartar var nog den sämsta jag ätit. Tråkigt men jag antar att man går dit för stämningen och den var härlig! Vi var där även på kvällen och drack drinkar i baren och då är det riktig feststämning. Alla nattklubbar och restauranger flyttar ut till Arena-staden under Formel1-helgen så det är där man ska vara om man vill festa till det. Jag fick höra att det tydligen är helt dött i Dubai och även i delar av Abu Dhabi under just den här helgen för alla är på Formel1. Visst var det några av er läsare som skulle dit, vad tyckte ni?


9 kommentarer9 kommentarer om “Formel1 i Abu Dhabi”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan hålla med om att Formel 1 är jäkligt häftigt fastän man egentligen inte är ett dugg intresserad av motorsport! Jag var själv i Tyskland för ett antal år sedan och såg ett lopp och det var väldigt spännande. Men jag skulle nog vilja poängtera att man MÅSTE ha öronproppar eller hörselkåpor…! Jag kunde inte föreställa mig att bilarna skulle låta så väldigt högt så jag hade såklart inga öronproppar med mig, och jag brukar inte direkt vara känslig för höga ljud. Min hörsel var helt konstigt i flera timmar efteråt och när någon pratade med mig långt lät det som jag var inne i en burk, haha!
  Jag beundrar er om ni klarade se loppet utan att använda öronproppar och inte känna något besvär av det, Hihi!

  Reply
 • Jag vet, jag hade öronproppar i min väska, haha! Jag har nästan alltid med det och använder det på bio, så tantigt jag vet 🙂 Men min pappa har tinnitus och jag är känslig mot för höga ljud så det är så viktigt för mig. Stina och Kristian hade inga öronproppar tyvärr men det gick helt ok ändå. Och tydligen införde man något så att bilarna låter mycket mindre sedan förra året men jag tycker fortfarande det låter som fan 😛 Det var många i publiken som faktiskt inte hade öronproppar till min förvåning.

  Reply
 • Öronproppar är verkligen bra att ha. Har själv alltid minst 1 par väskan. Man vet aldrig innan när man kan komma att behöva dem. Jag också känsliga öron och min syster tillfällig tinnitus efter en konsert som tack och lov gick över efter ett tag. Vill verkligen inte få tinnitus så jag skyddar mina öron väldigt nog. Har öronproppar på konserter, uteställen, bio, spinningpass, idrottsmatcher mm. Normalt så brukar jag använda musikproppar då de oftast dämpar tillräckligt för att jag inte ska få ont i öronen.

  Reply
 • Jag håller verkligen med! Det är så viktigt!

  Reply
 • Underbara bilder, synd att kvalitén på maten var kass på restaurangen , speciellt med tanken på priserna :/

  Reply
 • Haha, jag vet, så surt :S Men vi hade sjukt kul iaf 🙂 Kram

  Reply
 • Nästa gång så boka de lite dyrare biljetterna till loppet, då får man tillgång till gratis buffé. Är mest småplock, men supergott och man kan äta sig mätt om man ger sig sjutton på det ;). Skön att kunna gå in och få bort ljudet också när man vill! Eller ja, fanns åtminstone när jag var där typ 2009….

  Reply
 • Var är byxorna och toppen ifrån? Supersnyggt!:)

  Reply
 • Tack 🙂 Toppen är från Lindex och finns i butik nu och byxorna köpte jag på Zara i somras. <3

  Reply