Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:54 | January 2, 2014

dagens kommentar, studier och framtiden

Hej! Vad är det för uppsats du skriver? C-uppsatsen i ekonomi eller d-uppsatsen? Inom vilken ämne skriver du? Pluggar du på SU? Lite nyfiken bara, du verkar vara sjukt driven! Vad är ditt mål efter studierna och hur lång tid har du kvar? Ha en bra dag!

Jag har fått många frågor om min uppsats och mina studier den senaste tiden. Jag är ju i sluttampen av min uppsats och är klar med Civilekonomprogrammet nu i mitten av januari när vi lämnar in vår uppsats. Och ja, jag pluggar på SU. Uppsatsen vi skriver nu är på 30 högskolepoäng och för några terminer sedan skrev vi en 15 hp-uppsats i kursen Tillämpad forskningsmetod. Jag är lite osäker på vad vår uppsats kallas då vi ju inte först tar en kandidat och sedan en master men vi är i samma handledningsgrupp som andra master-studenter och en Civilekonomexamen översätts till Degree of Master of Science in Business and Economics på engelska. För tre terminer sedan valde vi inriktning och jag valde att läsa inriktningen management. Jag är väldigt nöjd med mitt val då jag har läst en hel del psykologi och är väldigt intresserad av att studera människan och hennes beteende. Min uppsats skriver jag med en vän som valde inriktningen marknadsföring och vår inriktning på uppsatsen är entrepreneurial marketing där man studerar entreprenörer och deras beteende för att förstå nya marknadsföringsmetoder. Väldigt intressant! Vad kul att du uppfattar mig som driven, det skulle jag säga att jag är. Däremot har det hänt en hel del saker i mitt liv den senaste tiden och jag har bestämt mig för att ta “ledigt” i vår. Jag valde att skriva min uppsats i höst för att jag ville ha något annat att tänka på men det har blivit lite väl mycket vissa stunder och om jag ska lyckas bearbeta allt som har hänt behöver jag verkligen en paus. Jag har även en del praktiska saker efter mammas och Mattis bortgång som jag måste ta tag i nu när jag kommer hem från Mexico. Jag ska bl.a. gå genom alla mammas saker och tömma hennes lägenhet som nu är såld. Utöver det tänkte jag resa en hel del och så kommer jag ju så klart ha bloggen. Det ska bli skönt att för en gångs skulle kunna lägga allt krut på den. Jag har ju bloggat samtidigt som jag har studerat heltid i fyra år nu. Jag kommer dessutom ha en hel del projekt vid sidan av och även ägna mig åt en del välgörenhet vilket jag ser fram emot. Under det här halvåret är jag ganska säker på att jag kommer komma på vad jag vill göra framöver. Jag känner mig inte särskilt stressad över det om jag ska vara ärlig. Jag vet att när jag väl sätter igång kommer jag göra det till hundra procent och har ganska bra koll på ungefär vad det är som lockar. Jag har fått en del riktigt roliga arbetserbjudanden (tack vare min blogg skulle jag vilja påstå) men jag har valt att tacka nej och satsar på en lugn vår och sommar. Jag tror det är ett måste om jag ska kunna återhämta mig från allt som har hänt.

Nu vill jag veta lite mer om era framtidsplaner? Jag vet redan att jag har otroligt drivna bloggläsare och vill gärna veta ännu mer om er, vad pluggar ni eller jobbar med? Ni är en stor inspirationskälla för mig och jag hoppas att vi kan fortsätta inspirerar varandra under det nyra året, år 2014!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här