Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:05 | December 31, 2013

ett gott nytt år.

Jag tror aldrig att jag har längtat så mycket efter ett nytt år, en ny start, en bättre fortsättning! Jag minns förra året, då var vi ett gäng nära kompisar som åt middag hemma oss och vi skålade för ett lyckligare 2013. Det hade hänt så mycket tråkiga saker i allas våra liv och det hade varit ett kämpigt år. För min del gällde det mammas återfall i cancer. Inte trodde jag i den stunden att mitt 2013 skulle bli det svåraste året i mitt liv. Jag förlorade min bror i början av sommaren, den tredje juni, och samtidigt kämpade vi mot tuffa besked om mammas cancer som spred sig till skelettet, hjärnan och levern. Att förlora en så unga bror så oväntat går inte ens med ord att beskriva. Att se honom död och veta att det bara handlade om några sekunders skillnad så hade han kunnat vara i livet fortfarande. Känslan av att inte kunna påverka! Knappt två månader senare satt jag vid mammas sjukhussäng och bad för hennes liv och tillfrisknande. Vi kämpade för att hon skulle få sin behandling tills vi inte längre kunde kämpa mer. Den tjugonionde juli förlorade jag min mamma och min bästa vän. Hon är en så stor del av mig att jag fortfarande inte, fem månader senare, kan förstå att hon inte finns längre. Det går inte en dag, inte en timme utan att jag tänker på henne eller känner henne i mig. Det känns omöjligt att hon är borta! Jag kan bara inte acceptera det.

Och så i förrgår, då hände det igen. Min gammelmoster Inga som har varit som min mammas mamma och som min och min brors mormor somnade in, 93 år gammal. Jag besökte henne när jag var i Malmö och hon var väldigt dålig redan då. Jag satt och pratade med henne ett långt tag, berättade hur mycket jag älskade henne och vad hon har betytt för oss. Jag är väldigt glad att jag fick ta farväl och pappa satt hon henne när hon somnade in. En finare människa finns inte och hon vigde sitt liv åt oss. Jag har varit väldigt ledsen de senaste dagarna och är det fortfarande men jag orkade inte skriva något om det i bloggen. Jag kan inte ens förstå att så mycket kan hända på så kort tid! Inga har varit dement i två år så egentligen kan man säga att vi förlorade den “riktiga” Inga redan då, men vi har ju inte sörjt henne för det och nu med hennes bortgång kommer alla minnen tillbaka. Alla underbara minnen och en fruktansvärd saknad! Och det faktum att jag inte får sörja henne tillsammans med mamma och Matti. Ja, det här året har varit ofattbart för mig!

Nu blev det här ett väldigt nedstämt Gott Nytt År-inlägg men jag är inte klar än. Jag vet att jag kommer må fortsatt dåligt, framförallt i vår när jag kommer ta det lugnare och har mer tid att tänka på och förstå allt som har hänt! Men trots allt som har hänt så står jag fortfarande upp, jag kan se en framtid och jag kommer inte ge upp. Jag är så bestämd över att jag kommer ta mig genom det här och bli starkare än någonsin förr. Tar jag mig genom det här på rätt sätt så tror jag också att jag kommer kunna leva så mycket mer än många andra med vetskapen om hur hastigt livet kan ta slut och hur tacksamma vi borde vara! Och med de orden vill jag önska er fina läsare ett Gott Nytt År och samtidigt tacka er för det stöd ni har gett mig! Jag hade inte klarat av det i närheten så bra om ni inte hade funnits där.


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här