Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:59 | November 25, 2013

Dagens kommentar, familj

Hej fina du! Först o främst vill jag bara säga att du är en fantastisk förebild och jag tycker du har en av de mest inspirerande bloggarna. Nu till min fråga… har din syn på framtida familj ändrats sen din mamma o bror gick bort? Förstår du vad jag menar? Känner du att det är viktigare för dig nu att bilda familj eller känner du att du inte vill bilda familj pga det du gått igenom? Bara en fundering jag hade… Du är bäst! All lycka

Jag tyckte den här kommentaren var väldigt bra och något jag har funderat väldigt mycket på sedan jag förlorade min mamma och bror. Jag har många gånger sedan det inträffade frågat mig själv “Vad är egentligen meningen med livet?”. Efter två så stora tragedier som sker så nära inpå varandra är det svåraste av allt att just förstå sig på meningen med livet. Man blir så otroligt medveten om att det kan ta slut precis närsomhelst och jag är som sagt inte säker på om det finns något liv efter detta. Jag skulle nog säga att jag faktiskt inte tror på ett liv efter detta, men jag hoppas väl lite extra efter allt som har hänt. I början, när både mamma och Matti hade gått bort så var jag så otroligt rädd om allt och alla i min omgivning, det är jag fortfarande men då vågade jag knappt släppa iväg min sambo ut på promenad med vår lilla hund. Den här överdrivna rädslan höll i sig i ett par veckor men efterhand måste man tvinga sig själv att släppa den för att kunna gå vidare och försöka återgå till det vanliga livet.

Jag kan säga att mitt state of mind varierar mycket. Det finns de dagarna då jag bara vill leva ett lugnt och skönt liv, med en fast punkt och fasta rutiner. En annan dag är jag sugen på att bara släppa allt och fly utomlands. Jag känner ofta att jag måste leva livet fullt ut, nu vill jag ju leva för dem också. Jag vill göra allt de inte längre kan göra och jag vill göra allt de önskade att jag skulle få uppleva. Det gör att jag har blivit ännu bättre på att uppskatta de små sakerna i vardagen. Jag älskar att gå promenader i regnet och faktiskt känna dropparna mot mitt ansikte, det spelar mindre roll om sminket börjar rinna nuförtiden. Bara för att nämna ett exempel. Jag har insett att vi lägger alldeles för mycket tid och tankar på saker som inte betyder något. Vi ångrar saker vi inte kan göra ogjorda och vi pratar mycket om förändring men vågar inte göra något åt saken. Samtidigt har jag märkt att bägaren ibland rinner över och då kan jag istället få känslan av att “Skit samma vad jag gör och inte gör, det spelar ändå ingen roll” och jag har nog blivit lite mer riskbenägen. Sedan är jag ganska säker på att jag kommer hitta tillbaka till någon sorts balans längre fram, det tar nog lite tid bara.

För att svara lite mer konkret på din fråga så har jag kommit fram till två saker. Det absolut närmsta jag kan komma en “Mening med livet” är, att för det första vara lycklig här och nu. Och det andra är att skaffa barn. Det låter konstigt men det är en så naturlig sak! Det ligger i vår natur att föröka oss. De flesta av oss kommer komma till en punkt där vi inte längre kan förverkliga oss själva med hjälp av studier, karriär, utseende eller vad det nu kan vara. Vi kommer behöva något annat att bry oss om utöver oss själva. Jag älskar t.ex. att ha min hund Charlie. Eftersom jag driver en blogg och pluggar så handlar mitt liv mycket om mig, mig och bara mig. Att ha någon som är beroende av mig är viktigt för att jag inte ska utveckla ett för stort ego tror jag. Förut ville jag vänta tills jag var över 30 med att skaffa barn! Nu kan jag definitivt tänka mig att bilda en familj innan 30 och jag ser fram emot det på ett annat sätt än vad jag gjorde förr. Jag tror det är något av det bästa vi människor får uppleva här i livet. Jag är dessutom den enda kvar som kan föra min släkt vidare så jag får väl se till att skaffa ganska många barn också.

Jag vill även passa på att gratulera min bekant Bella som äntligen har fått sin lilla Gillis. Jag blir glad bara av att se hur hon strålar på bilderna i bloggen och måste erkänna att jag nästan blir ännu mer sugen på barn. Jag blir nästan lite avis!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här