Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:12 | November 13, 2013

shopping i London.

Jag tänkte dela med mig av mina shopping-tips från den här senaste resan till London. Egentligen så finns det många och bra butiker oavsett var du befinner dig i London, det är verkligen en fullfjädrad shoppingstad. Men eftersom staden är väldigt stort så är det bra att veta lite om de olika områdena.

london best shopping

dddd

Oxfordstreet och Mayfair: Här hittar ni de största kedjorna och varuhusen. Det berömda Primark ligger på 499-517 Oxford Street, Mayfair, London W1K 7BA. Tar ni taxi i London är det bra att veta postnummer då taxichauffören ofta frågar efter det. På Primark är det otroligt billigt, där finns en hel del skit men också många guldkorn. Jag har slutat gå dit då man handlar alldeles för mycket, med det inte sagt att jag aldrig kommer gå dit igen. Den lyxigaste shoppinggatan skulle jag säga är Bond Street, även om det är väldigt dyrt är där väldigt mysigt så jag rekommenderar er att åtminstone gå dit och se er omkring.

vintage in london

Second hand/marknader: Har ni ont om tid och vill hitta bra second hand butiker så skulle jag åka till Brick Lane (underground station Aldgate East). Här finns många vintage-butiker men vill ni åt de bästa priserna hade jag gått på marknad. Portobello Road Market i Notting Hill är bra, Camden Lock Market i Camden Town är en annan och ni får inte missa Spitafields Market. Det är utan tvekan de tre bästa marknaderna i London. I Soho finns det kanske inte lika mycket second hand men är man ute efter lite annorlunda och unika plagg borde man ge det en chans.

westfield london shopping

guess skyltfönster

Köpcentrum: Jag hade lite flyt för Nanna bodde i närheten av Westfield London som är en gigantisk galleria i ett område av London som heter Shepherds Bush och ligger i zon 2. Det är lätt att ta sig dit med tunnelbanan (Underground) och då ska man åka Central Line. Det tar ca 10-15 minuter från centrala London. Vi spenderade hela torsdag förmiddag på Westfield och där finns alla butiker ni kan tänka er. Allt från lyx till budget! Vi spenderade mest tid inne på Aldo, River Island, Michael Kors, Top Shop och Juicy Couture.

ddd

liberty julpynt London

Liberty: Liberty på regent Street är det finaste varuhuset i London om ni frågar mig, Harrods är också jättefint men Liberty är mycket mysigare och personligare. Här hittar ni allt från ett bra Marc By Marc Jacobs utbud, till skönhet, kläder, möbler och inredning. Nu innan jul har de en julavdelning på fjärde våningen med jättefina julgransprydnader, jag köpte de här fina fjärilarna. Mamma älskade ju fjärilar så jag tyckte det vore fint att ha ett par i granen i år som påminner oss om henne!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här