Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:05 | January 24, 2013

Dagens kommentar, Venedig

Hej Linn! Jag och min kille har tänkt åka till venedig senare i vår, har du några bra tips på hotell, restauranger och liknande?

Hej! Jag älskar ju Venedig! Jag var där när jag var riktigt liten och nu senast med min kille i somras. Det är en stad med väldigt mycket turister och priser därefter. Många restauranger räknar antagligen med att man bara är där en gång i livet för maten håller en ganska låg kvalitet och de flesta ställena skulle jag aldrig gå tillbaka till. Dessvärre memorerade jag inte namnet på någon av restaurangerna vi var på men vi strosade runt(Venedig centrum är ganska litet) och kikade på folket som satt på uteserveringarna och på menyn när vi bestämde oss för var vi skulle äta. Vill du ha riktigt bra service och mat i Venedig så får du betala ganska mycket och jag lovar att det är värt det, annars är risken att maten inte smakar någonting!

Vi bodde på ett ganska enkelt men också väldigt gulligt hotell mitt i smeten nära San Marco-platsen. Vi bokade det via Hotels.com och det hette Hotel Gorizia a la Valigia. Mitt absolut bästa tips när man är i Venedig är att promenera mycket, då kommer ni se allt! Det är så mysigt att gå en bit från centrum och promenera längst smala gator och kanaler. Även om det är världens turistfälla så hade jag tagit en gondol-tur, det måste man göra. Jag har för mig att 30-45 minuter kostade 800 kr för två om man vill ha en privat gondol. Köp gärna en liten guidebok så att ni kan läsa om den fantastiska historien bakom alla vackra byggnader och broar. Jag gav min kille ett hänglås med våra namn på till Alla Hjärtansdag förra året och det låste vi fast på en bro nära San Marco-platsen och slängde nyckeln i kanalen. Och jag som alltid påstår att jag inte är romantisk av mig, haha! Jag önskar dig och din kille en underbar resa!

venedig

venedig

dagens outfit


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här