Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:56 | November 23, 2012

To all of you who cares…

Jag har inte riktigt hunnit skriva så mycket om mammas sjukdom här i bloggen den senaste tiden och jag vet att ni är så många som bryr er. Det mesta är oförändrat, hon har som sagt cancer i princip hela skelettet men får nu medicin. Nästa tuffa besked kommer när vi i början på nästa år får veta om cancern har minskat, ökat eller är oförändrad. Nu hoppas vi så klart på att hennes behandling är effektiv och att cancern kan gå tillbaka. Det är väldigt psykiskt påfrestande när jag får höra att mammas axel är skör som ett knäckebröd, att cancern äter upp henne. Tänk då hur det måste vara för henne. Man försöker stänga av men jag skulle vilja likna det vid ett grumligt och grått filter som har lagts över våra liv och vår vardag. Trots att vi fortsätter leva så finns det hela tiden där och tynger ner oss.

Det känns som att det är så många som blir fel behandlade inom vården, som är förtvivlade och försöker nå ut men inte lyckas. Jag läste precis mammas senaste uppdatering på Facebook som löd: Tänker på vilken fantastisk kurator jag har här på sjukhuset…behövs en utomstående att tala med ibland så de närmsta får vila. Pga anställningsstopp på SUS får hon gå till jul . Då finns troligtvis endast en kurator kvar med 50% tjänst på SUS Malmö, Onkologen ??? Hur ska hon kunna hjälpa de som behöver någon att tala med ? Hur ska hon räcka till ? Vart vänder man sig då med sin oro och rädsla…? Vad gör man med den här informationen? Ensam är aldrig stark när det gäller sådana här situationer. Var ska vi börja? Hur ska vi kunna gå ihop för att lättare påverka och faktiskt ha något att säga till om? Jag börjar här i bloggen men önskar att alla som har möjlighet att påverka faktiskt gör det.


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här